Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2009 10:31 - Идейки за преодоляване на разбито сърце, депресийки и други гадорийки :)
Автор: justwoman Категория: Забавление   
Прочетен: 773 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 31.07.2009 10:54


Е, всеки си върви по житейската пътечка и в нея се редуват куп нанадолнища и нанагорнища, красиви пейзажи и мрачни, пустинни, потискащи райони.
Все пак, ето какво ми хрумва за по-бързо извървяване на мрачната част.
1. Да направим нещо хубаво за някой близък човек. Това наистина придава смисъл на уж изпразнения от смисъл сюжет, в който крачим. Всъщност, смисълът е във всичко, което ни заобикаля и във нас самите, така че стига сме бъркали мазохистично с пръст в емоционалната рана, а да се захванем за нещо градивно :)
2. Спорт, спорт, спорт. Нека излеем малко внимание и обич върху това наше изстрадало, недоспало тяло.
3. Смяна на обстановката. А всъщност Вие имате село, в което не сте се прибирали от х-брой години. Оставете средствата за комуникация и си дайте малко релакс на различно място.
4. Събиране с приятели. Дори и да излеете една тъжна тирада, все ще има кой да ви подбъзикне и ще ви накара да се надсмеете над собствената си егоцентрична скръб и потиснатост, докато светът ви чака за нови подвизи :)
5. Писане (ако си жена особено). Аз съм доказателството. Чувствам се много по-добре. Благодаря ти, че го прочете дотук, значи е имало и смисъл :)
6. Четене на романчета. Избягвайте Даниел Стийл и други романтични утописти, по-скоро нещо по-природно и възхваляващо човешкия дух и съвършенство, хахах.
7. Смешни филмчета. Това е особено приложимо за работещи дами и господа, които не могат да си позволят голяма промяна в програмата. Нещо неангажиращо и забавно. Хора, изпадащи в налудничави ситуации. Опитах се да гледам Sex and the city, но ми повлия много зле на храносмилателната система. Стомашно-чревният тракт почти не издържа на дивия феминизъм и циничните възгледи за любовта. Хей, може да съм с разбито сърце, но все още вярвам в любовта, ок?! Романтичните филми не са за препоръчване, както и трилърите (обикновено ги гледам със затворени очи и запушени уши, така или иначе :) )
 

Мисля, че това са най-ефективните ми идейки.

Ето, кои смятам за най-неефективните неща, които ни хрумват, но които не помагат:

1. Да се хвърлим на врата на нов човек възможно най-скоро. По-кротко, все пак Вие сте дама/ господин със стил и чувство за самоуважение. Можете да ходите сам/ сама до тоалетната, значи сте напълно самостоятелни индивиди. Без чувство за малоценност, моля! Природата не ни е създала, за да се окайваме и сигурно се хваща за главата като гледа идиотски изпълнения.
2. Да направим една шопинг терапия. Първо, че не вярвам, че това изобщо е някакъв вид терапия. Това е начин да покажеш на околните колко си готин/готина, да си купиш секси дрешка, след като си бил/била отхвърлена или потисната от нещо. Е, да ама нали мислиш за кофти нещото и как ще изглеждаш в очите му/ и през цялото време. Тъпо. А пък ако просто имаш някаква депресийка, тогава харчлъкът просто ще излекува депресийката на печелещия от теб, но в теб ще засили усещането, че вътрешния баланс ще постигнеш с външни средства и самодоказване пред света, вместо да си дадеш една голяяяяяяма прегръдка.

Е, докато го напиша цялото това ми дойде настроение, надявам се всичко да е малко по-добре и с теб :)



Тагове:   шопинг,   депресия,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: justwoman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 16513
Постинги: 4
Коментари: 3
Гласове: 20
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930